2019.MÁRC.
20.

Áresés

Februárban folytatódott a globális acélárak csökkenő tendenciája. Az Észak-amerikai és európai lapos termékeket előállító acélgyártóknak nem sikerült realizálniuk növekedési terveiket. A MEPS februári kutatása alapján, a konszenzusos nézet szerint hamarosan elérhetjük a mélypontot mindkét régióban. A piaci hangulat általánosságban pozitívan alakul, miközben az elkövetkező hónapokban a piac várhatóan stabilizálódik, és kismértékben növekedhet.

A kedvezően alakuló piaci környezet vélhetően segíti a világ acélgyártóinak értéknövelő erőfeszítéseit. Az emelkedő nyersanyag ráfordítások és a fokozott gyártótevékenységre irányuló várakozások alátámasztják az árnövekedést a hagyományosan is erősebb második harmadévben..

A felfokozott kereskedelmi feszültségek, különösen az Egyesült Államok és Kína között, valamint az Egyesült Királyság Uniós kiválása nagyfokú bizonytalanságot okoz a globális acélfelvásárlók körében. A MEPS előrejelzése értelmében az árképzésben jelentkező bárminemű fordulat Európában és Észak-Amerikában is valószínűleg mérsékelt és rövid életű lesz

Forrás: MEPS International Steel Review

2019.03.20.

300

Megtett kilóméterek

1,700

Sikeres projekt

11,900

Külső helyszíni munka